Iemand heeft m’n slippers gestolen.

Iedere maand ga ik 1 keer naar de sauna. Op de eerste donderdag van de maand. Dat is de vrouwendag want ik ga om te ontspannen, niet om sexuele fantasiën op te doen. Dat is mijn resetdag, mijn dagje opladen en ontspannen, mijn niks doen moment. Ik sluit die dag de maand af en begin een nieuwe. Zalig.

Maar goed afgelopen donderdag was het weer zo ver. Alle voorbereidingen waren gedaan, het huis was schoon(zwaar voor gezwoegd), eten in huis, tas ingepakt. Ik had zelfs uitgezocht hoe laat ik weg zou moeten om op tijd thuis te zijn voor de dodenherdenking.  Met de trein en de tram naar schiedam thermen holiday. En als ik er dan ben en ik lig te niksen in de hitte, welt er zo’n overweldigend geluksgevoel in me op dat ik bijna moet janken.

Maar goed ik lag te niksen in het grote zwembad en te denken aan hoe ik mijn leven weer op een rijtje kon krijgen en meer van dat soort zware dingen. (Ja, mijn ingeving om dat niet meer te doen is pas van kort.) Ik besloot mijn overpijnzingen in een ligstoel voort te zetten en kwam het zwembad uit. Daar vond ik tot mijn schrik niet wat er wel had moeten liggen, MIJN SLIPPERS.  Er lag wel een paar wat op de mijne leek. Iemand had zich dus duidelijk vergist. En ik had mij nog wel zo goed op alles voorbereid,dacht ik. Alles, behalve op het moeten kopen van een nieuw paar slippers.

Maar ieder voordeel heb z’n nadeel. De nieuwe slippers zitten beter dan de oude. En toen ik aan het einde van de dag terug kwam bij het zwembad stonden daar mijn oude slippers weer. Dus nu heb ik twee paar en heb gelijk die avond met geel draad mijn initialen in de bovenkant geborduurd. Zelfs iemand zonder bril zal zich nu niet meer vergissen. Ga nog wel even mijn oude slippers wassen. Degene die mijn slippers aanhad, had stinkvoeten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s